18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:34
No menu items!

Cetățean român, salvat de pe feribotul aflat în derivă în Marea Mediterană. UPDATE

spot_img

 Vasul a luat foc, iar operațiunile de salvare sunt îngreunate de vremea rea

ferry

UPDATE 20.44

MAE român a transmis într-un comunicat următoarele date:

– pe parcursul zilei, în baza informaţiilor obţinute de la autorităţile elene, au fost efectuate verificări complexe pe teritoriul României cu scopul identificării familiei cetăţenei române;

– în urma verificărilor efectuate, cu sprijinul MAI, s-a reușit identificarea persoanei. Un funcționar al MAE a purtat o discuţie telefonică cu mama cetăţenei române, ocazie cu care a rezultat că persoana de cetăţenie română i-a comunicat telefonic mamei, în cursul după-amiezii,  că a fost salvată de o navă  aflată în apropiere.

– toate reprezentanţele diplomatice şi consulare ale României în Italia şi în Grecia fac eforturi pentru identificarea locaţiei unde va ajunge persoana.

UPDATE 16.56

Nu s-au înregistrat victime. Vasul se află în apropierea coastei Albaniei. Cele mai multe persoane, aproape 150, au fost salvate cu ajutorul unei ambarcațiuni de salvare. Resul sunt ridicate cu elicopterele și transferate pe un vas din apropiere, potrivit Reuters. La operațiune participă două elicoptere grecești și două italiene.

UPDATE 16.29

Un oficial al MAE de la București a confirmat că o româncă figurează pe lista pasagerilor.
Pe lista pasagerilor apare numele româncei și cetățenia română, însă nu și prenumele. Operațiunile de salvare a celor 466 de persoane aflate la bord sunt în curs, iar nava plutește în derivă.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la bordul feribotului italian ”Norman Atlantic”, iar operațiunile de salvare a pasagerilor sunt în derulare. Printre cele 478 de persoane de la bord s-a aflat și o româncă, iar aceasta a fost deja salvată, potrivit mai multor surse media.

Incendiul a izbucnit în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în garajul feribotului, unde se aflau 222 de vehicule, și s-a extins rapid pe vas. Cauzele declanșării incendiului nu sunt cunoscute.

Nava se află sub pavilionul Italiei și aparține liniei de feribot elene ANEK. Aceasta plecase din portul grec Patras spre portul Ancona din Italia.

Operațiunea de salvare este îngreunată de marea agitată și furtuna puternică.