13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 18:58
No menu items!

Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, BLOCAT în Parlament

spot_img

Comisiile juridică și de Sănătate din Parlament nu au finalizat, marți, de analizat amendamentele depuse la proiectul de lege privind obligativitatea deținerii certificatului verde la locul de muncă. Deputatul George Simion și alți parlamentari AUR au întrerupt dezbaterile atât la Comisia de Sănătate, cât și la Comisia Juridică a Senatului, pentru a susține că AUR se opune acestei măsuri.

Obligativitatea prezentării certificatului verde pentru toți angajații, de la stat și de la privat, nu poate fi introdusă și aplicată printr-o hotărâre de guvern, ci este necesară adoptarea unei legi votate în Parlament.

Marți au fost luate în discuție, pe articole și amendamente, toate propunerile pe proiectul de lege, căreia îi trebuie raport de la Comisia Juridică și de la Comisia de Sănătate pentru a putea ajunge în plen. 

Inițial, proiectul se referea doar la angajații din sănătate, aviație și MAI, dar unul dintre amendamentele propuse de Guvern, la sfârșitul săptămânii trecute, se referă la toți angajații, atât cei de la stat, cât și cei de la privat. 

Parlamentarii AUR au intrat peste colegii din Comisia de Sănătate, astfel că parlamentarii prezenți, în frunte cu Streinu-Cercel, președintele Comisiei, au întrerupt dezbaterile. La Comisia juridică a Senatului, senatorul PNL Daniel Fenechiu a încercat să blocheze accesul reprezentanților AUR și al presei în sala comisiei, însă aceștia au forțat intrarea. Președintele Iulia Scântei a oprit lucrările comisiei și senatorii juriști s-au retras în birouri, pentru a continua ședința online.