3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 18:51
No menu items!

Certificatul verde la locul de muncă ar putea fi introdus înainte de Crăciun

spot_img

Autoritățile au în plan reglementarea legislativă prin care este introdusă obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, astfel încât măsură să poată fi implementată înainte de Crăciun.

Potrivit surselor citate, în discuţiile pe care premierului Nicolae Ciucă le-a avut sâmbătă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a fost abordată tema indicatorilor de boală care trebuie luaţi în calcul, precum şi perioada de valabilitate a certificatului. 

Premierul Nicolae Ciucă a precizat marţi că a avut discuţii cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, la finalul săptămânii trecute, şi despre certificatul verde şi a convenit cu acesta nişte soluţii prin care certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbatere parlamentară, apoi aprobat de Camera Deputaţilor, promulgat şi ulterior pus în aplicare. El nu a oferit un orizont de timp pentru acest lucru.

Întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au anticorpi, dar nu au fost luate în evidenţă de DSP să poată avea certicatul verde, Ciucă a replicat: “Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”.

Raluca Dan