9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:15
No menu items!

Certificatul verde ar putea fi condiționat de a treia doză de vaccin. Decizie a Comisiei Europene, zilele viitoare

spot_img

Comisia Europeană va decide “în câteva zile” dacă valabilitatea certificatelor UE de vaccin ar trebui să fie legată de dozele de rapel după o anumită perioadă de timp. Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că certificatul verde al UE pentru COVID-19 ar trebui condiţionat de doze de rapel după şase luni, “pentru a evita orice crăpătură în peretele imunităţii care a fost deja construit pe continentul nostru”. Mitsotakis a adăugat că îi va propune preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o astfel de sugestie, relatează “Politico”, citat de Mediafax.

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, zilele trecute, că certificatul verde va fi legat de dozele de rapel pentru cei eligibili să le primească.

Întrebat cu privire la aceste comentarii într-o conferinţă de presă de vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei a spus că “în prezent nu este prevăzută o perioadă de valabilitate pentru certificatele de vaccinare”, dar că “aceast lucru face parte din problemele pe care intenţionăm să le abordăm în următoarele două zile”.

Dă-ne câteva zile şi apoi vom oferi mai multă claritate din partea noastră cu privire la valabilitatea certificatelor de vaccin… şi la chestiunea rapelurilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt, sugerând că Comisia Europeană va face o propunere de modificare a normelor UE, care apoi trebuie să fie discutate şi adoptate de ţările membre.

Prezentarea unui certificat de vaccin valabil a devenit obligatorie în majoritatea ţărilor UE pentru intrarea în baruri, restaurante, participarea la competiţii sportive şi pentru călătorii.

R. Dan