2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:15
No menu items!

Certificatul verde a picat în Parlament

spot_img

Proiectul de lege care introducea obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respins, miercuri, de plenul Senatului, după ce nu a obținut suficiente voturi favorabile.  Senatul este prima cameră sesizată. Proiectul merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Astăzi, în plenul Senatului, proiectul a primit 67 de voturi “pentru”, 60 “împotrivă” și 2 abtineri. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege. Senatul este prima cameră sesizată cu acest proiect.

Partidul Social Democrat, prin vocea senatorului Adrian Streinu Cercel, a anunțat că nu susține proiectul de lege pentru că ar fi „greșit conceptual”.

Atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinați se pot infecta la fel de ușor. (…)Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare”, a declarat Cercel, în plenul Senatului.

Proiectul prevedea ca certificatul verde să fie cerut pentru angajații de la stat și privat.  Personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 li se suspendă de drept raporturile de serviciu, în baza cărora îşi desfăşoară activitatea, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul. După 30 de zile, contractul de muncă poate fi desfăcut.

De asemenea, costul testelor COVID-19 este suportat de către personalul unităţilor publice.

Dalia Constantin