2.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 20:23
No menu items!

Certificatul COVID NU va mai fi obligatoriu la locul de muncă. Explicațiile lui Ciolacu

spot_img

PSD, PNL și UDMR s-au înțeles ca certificatul electronic COVID-19 să fie adoptat până la finalul anului, dar acesta nu va mai fi obligatoriu la locul de muncă. 

Liderii coaliției au modificat, miercuri seara, proiectul întocmit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, așa încât să fie eliminată prevederea care condiționa accesul angajaților la locul la muncă în funcție de certificatul verde.

“Eu nu am susținut așa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.r.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu pentru G4Media.ro.

Surse citate de Antena 3 au precizat că miercuri seara, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu liderii coaliției de guvernare, iar în urma acestei întâlniri s-a decis ca certificatul COVID la locul de muncă să nu devină obligatoriu. Potrivit surselor Antena 3, Iohannis le-a transmis liderilor coaliției că nu este momentul pentru a lua astfel de măsuri, ținând cont și de protestele care au avut loc la Palatul Parlamentului.

Conform surselor citate, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu ar fi fost de acord cu solicitarea președintelui, iar joi ar urma să se ia o decizie finală în privința certificatului.

Raluca Dan