28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 14:27
No menu items!

Cererile pentru restituirea accizei la carburanți se pot depune la Autoritatea Rutieră

spot_img

Transportatorii pot cere, de marți, restituirea a 4 eurocenți din acciza suplimentară la carburanți

furt_motorina

Începând de marți, 15 iulie, transportatorii pot depune cereri pentru restituirea a 4 eurocenţi din acciza suplimentară la carburanţi. Autoritatea Rutieră Română (ARR) stabilește eligibilitatea solicitanților și transmite Ministerului Finanțelor lista operatorilor economici declarați „apți” pentru restituirea diferenței de accize.

Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a hotărârii și 31 martie 2019 inclusiv.

Procedura de restituire constă în următorii pași:

1. Înregistrarea în Registrul vehiculelor al operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei;

2. Solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata accizei.

În cursul săptămanii viitoare vor fi publicate pe site-ul Autorității Rutiere Române (www.arr.ro) formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei.

Autoritatea Rutieră Română
comunicat de presă

Potrivit oficialilor ARR, solicitările și documentele aferente vor fi depuse sau transmise la sediul agenției teritoriale ARR din județul unde operatorul economic a obținut Licența comunitară/Certificatul de transport în cont propriu. Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenție teritorială ARR.

Ștefan Etveș