9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 20:36
No menu items!

Cererea lui Iohannis de suspendare a raportului ANI privind incompatibilitatea sa, respinsă

spot_img

Cererea lui Iohannis de suspendare a raportului ANI privind incompatibilitatea sa, respinsă
foto: zf.ro

Cererea primarului din Sibiu, Klaus Iohannis, de suspendare a raportului de evaluare prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) constata că edilul se află în incompatibiliate a fost respinsă de Curtea de Apel Alba Iulia.

“Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca lipsită de interes cererea de suspendare a raportului de evaluare întocmit de ANI prin care agenţia constata starea de incompatibilitate în cazul primarului din Sibiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Klaus Iohannis a atacat în instanţă raportul ANI din luna aprilie, prin care ANI constata starea sa de incompatibilitate. În acest dosar, edilul a solicitat atât anularea raportului ANI, cât și suspendarea acestuia.

În 24 aprilie, ANI anunţa că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, şi la SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Lucian Mera