9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:19
No menu items!

Cererea DNA de urmărire penală a lui Titus Corlăţean, amânată din lipsă de cvorum în Parlament

spot_img

Biroul Permanent al Senatului a amânat luni, din nou, o decizie privind solicitarea DNA de urmărire penală a fostului ministru de externe, sentorul Titus Corlăţean, din cauza lipsei de cvorum.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este o perioadă de campanie electorală, şi deşi s-au depus toate eforturile pentru convocarea Biroului Permanent, aleşii sunt plecaţi în teritoriu, iar unii în delegaţii oficiale.

Tăriceanu a mai precizat că toţi membrii Biroului Permanent au fost anunţaţi de săptămâna trecută, când şedinţa BP nu a fost ţinută tot din lipsă de cvorum. Conducerea Senatului urma să dea un termen comisiei juridice pentru raport şi să fixeze o dată pentru votul în plen, în privinţa cererii de urmărire penală pe numele fostului ministru de externe, Titus Corlăţean.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, în Dosarul Diaspora, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia ministerială.

M.N.