3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:58
No menu items!

Cererea de înregistrare a Partidului Liberal Reformator, depusă la Tribunalul Bucureşti

spot_img

Solicitarea a fost depusă la instanţă de secretarul general al PLR, Daniel Chiţoiu

plr

Cererea de înregistrare a Partidului Liberal Reformator (PLR) a fost depusă joi la Tribunalul Bucureşti. Magistrații urmează să stabilească data la care va fi judecată.

Solicitarea de înregistrare a PLR a fost depusă la instanţă de secretarul general al formațiunii, Daniel Chiţoiu. Acesta a arătat că speră ca partidul să se înregistreze până la începutul campaniei prezidenţiale, pentru ca președintele formațiunii, Călin Popescu – Tăriceanu să poată candida la alegerile prezidențiale din partea PLR.

Daniel Chiţoiu a precizat că Tăriceanu nu poate candida la prezidenţiale din partea altui partid politic, ceea ce înseamnă că – în cazul în care partidul nu este înregistrat la timp – trebuie să apeleze la o soluţie de rezervă, cum ar fi candidatura ca independent.

Potrivit legii, pentru înregistrarea unui partid politic se depun la Tribunalul Bucureşti: cererea de înregistrare, semnată de conducătorul organului executiv al partidului politic şi de cel puţin trei membri fondatori, care vor fi citaţi în instanţă, statutul şi programul partidului, actul de constituire, împreună cu lista semnăturilor de susţinere a membrilor fondatori, o declaraţie privitoare la sediu şi la patrimoniu, precum şi dovada deschiderii contului bancar.

Tribunalul Bucureşti examinează cererea de înregistrare a partidului politic în ședinţă publică, cu participarea unui reprezentant al Ministerului Public.

Împotriva deciziei Tribunalului poate fi făcut apel, la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de cinci zile de la comunicare. Curtea de Apel Bucureşti va examina apelul în şedinţă publică, în termen de cel mult 15 zile de la înregistrarea acestuia. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Partidul politic dobândeşte personalitate juridică de la data rămânerii definitive a hotărârii instanţei privind admiterea cererii de înregistrare.

R.D.