8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:10
No menu items!

Cererea de încuviinţare a arestării deputatului Florin Popescu a ajuns la Camera Deputaţilor

spot_img

Florin Popescu_SZ

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu a ajuns la Camera Deputaţilor, solicitarea fiind trimisă joi dimineaţă de ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc.

Potrivit procedurilor, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să repartizeze această cerere Comisiei juridice, care va întocmi un raport. Plenul forului legislativ se va pronunţa apoi prin vot. Membrii Biroului Permanent al Camerei urmează să se reunească în şedinţă joi, la ora 12.30.

Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului justiției, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu- acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.

În temeiul art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi art. 195 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor republicat, în temeiul art. II din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 7/2011, raportat la prevederile art. 202 Cod procedură penală, şi existând cazul prevăzut de art. 223 alin. 2, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Popescu Florin-Aurelian pentru faptele descrise în referatul întocmit de procurorul de caz.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

comunicat de presă

Demersul vine după ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

R.D.