10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 4:00

Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, judecată pe 19 iunie

spot_img

Becali cu catuse

Magistrații Tribunalului Bucureşti judecă pe 19 iunie cererea de contopire a pedepselor de câte trei ani de închisoare cu executare primite de George Becali în dosarul “Valiza” şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu, unul dintre apărătorii lui Becali, a declarat pentru Mediafax că a depus joi cererea de contopire a pedepselor primite de finanţatorul FC Steaua. Instanţa urmează să ia în discuţie cererea pe 19 iunie, a precizat apărătorul. Acesta a adăugat că avocaţii vor formula şi o cerere de întrerupere pentru trei luni a pedepsei lui George Becali, aceasta nefiind deocamdată finalizată.

Becali are două condamnări de câte trei ani de închisoare cu executare, una fiind în dosarul “Valiza şi cealaltă în cauza privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării.

Finanţatorul FC Steaua este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Marți, 4 iunie, George Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Valiza, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor..

În dosarul “Valiza” au mai fost condamnaţi Victor Piţurcă, la un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino, la câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte la doi ani cu suspendare.

Andrei Tudor