2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:47
No menu items!

Ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov a fost amânată

spot_img

Traian Băsescu a decis să amâne evenimentul care urma să aibă loc la Palatul Cotroceni, după ce Cabinetul lui Victor Ponta a anunțat că acesta nu va participa

Ponta_Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a decis, miercuri, la câteva minute după ora 18.00, amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a lui Darius Vâlcov ca ministru delegat pentru buget după ce premierul Victor Ponta a anunțat, prin intermediul Cabinetului său, că nu va participa la eveniment.

Ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov era programată pentru miercuri, la ora 18.00.

Potrivit site-ului Guvernului, Victor Ponta avea programat să participe miercuri, la ora 17.00, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, de la hotelul J.W. Marriott. La 17.30, potrivit aceleiași surse, Ponta avea programată o întâlnire cu Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Catherine Ashton.

Administrația Prezidențială a transmis însă un comunicat de presă în care se arată că Traian Băsescu înțelege că, prin anularea prezenţei la ceremonie, premierul Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea Vâlcov pentru funcţia de ministru.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment.

Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget.

Administrația Prezidențială
comunicat de presă

R.D.