3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 5:53

Ceremonia de învestire a Guvernului Cioloș s-a încheiat la Cotroceni, “Slow”, cu Kylie Minogue

spot_img

Moment jenant și, în același timp ilar, la finalul ceremoniei de învestire a Guvernului Cioloș de la Palatul Cotroceni. Un angajat al Administrației Prezidențiale a încurcat, se pare, CD-urile, astfel că miniștrii noului Cabinet au ciocnit paharele de șampanie cu președintele Klaus Iohannis, pe acordurile melodiei “Slow”  a celebrei cântărețe australience Kylie Minogue.

DJ-ul amator de la Cotroceni nu a fost suficient de inspirat să pună capăt momentului penibil, astfel încât acesta a fost transmis în direct de unele dintre echipele televiziunilor care au participat la ceremonie.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Cabinetului Cioloş a avut loc, marți seara, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni. Primul care a depus jurământul a fost noul premier, Dacian Cioloş, urmat de vicepremierii Vasile Dâncu şi Costin Grigore Borc.

Guvernul Cioloş a primit marţi după-amiază votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi “pentru”, 115 “împotrivă” şi două voturi anulate.

 

Iohannis: Avem o criză de încredere a cetăţeanului în politicianul pe care l-a ales

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului Cioloş, că “societatea se schimbă şi se schimbă aşteptările societăţii şi, dacă diferenţa dintre aşteptări şi realitate este prea mare, intervine criza”.

“Avem o criză de încredere a cetăţeanului în politicianul pe care l-a ales. Românii mi-au spus în Piaţă că sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică. Politică fără partide nu se poate, dar nici democraţie fără popor nu se poate”, a precizat Klaus Iohannis.

“Niciun partid nu a făcut o propunere pentru postul de prim-ministru”, a mai spus Klaus Iohannis, precizând cum a ajuns să -l desemneze pe Dacian Cioloş premier.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe prim-ministrul Dacian Cioloş şi pe ceilalţi membri ai noului guvern: “Vă felicit pentru că aţi primit un vot hotărât da în Parlament, dar vă felicit pe fiecare pentru curajul de a prelua acest portofoliu. Nu e uşor – politicienii mai devreme sau mai târziu vă vor spune că, de fapt, nu îi reprezentaţi. Este o eroare, o eroare fundamentală. Acest guvern Dacian Cioloş are absolut toată legitimitatea, a primit-o prin votul de învestitură în Parlament. Puteţi să mergeţi drepţi înainte. Este un pas, va dura un an de zile, folosiţi acest an din plin. Doamnelor şi domnilor, un an de zile este puţin, foarte puţin în politică, dar suficient de lung pentru a guverna România bine. Succes!”, a mai spus Iohannis.

Raluca Dan