miercuri, 5 august 2020 - 22:01

Cereale la micul dejun

Roșu, galben și verde – scenariile după care se vor desfășura cursurile în învățământ, din 14 septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la...

Cum a dat poliția amenzi la priveghiul interlopului Emi Pian

Ținuți la poartă câteva ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 30 de amenzi participanților la priveghi și familiei lui Emi Pian. Sute de persoane...

Vaccinul american contra Covid-19 va costa mai puțin de 40 USD

Moderna Inc a spus miercuri că au fost încheiate acorduri pentru cantități mici ale vaccinului său experimental la un preț cuprins între 32 și...

300.000 de oameni au rămas fără case în Beirut. Administrația portuară, plasată în arest la domiciliu

Uriașa explozie din portul Beirut a declanșat și o criză umanitară fără seamăn. Deflagrația a ucis peste 100 de persoane, a rănit peste 4.000,...

Cereale la micul dejun

O viaţă sănătoasă are la bază o dietă echilibrată, incluzând alimente ce oferă energie dimineaţa pentru întreaga zi. Micul dejun bogat în cereale integrale furnizează glucide şi substanţe nutritive importante. În egală măsură, hidratarea cu apă este foarte importantă, refăcând depozitele de energie epuizate peste noapte. Un combustibil ideal pentru celule este glucoza, aşadar este indicat să consumăm cereale, făinoase, legume şi fructe.

Surse excelente de carbohidraţi complecşi, cerealele oferă multiple beneficii pentru sănătate, prevenind boli cronice. Consumul de cereale ajută la scăderea colesterolului, previne atacurile de cord, accidentele cerebrale şi bolile de inimă, cancerul şi diabetul. Cerealele integrale sunt cele mai recomandate, deoarece furnizează vitamine şi minerale, având conţinut scăzut de grăsimi. Cerealele reprezintă una dintre principalele surse de fier în alimentaţia zilnică, prevenind anemia.

Nutrienţii din cerealele integrale furnizează organismului o cantitate importantă de vitamina B, riboflavină, niacină şi acid folic, substanţe necesare menţinerii unui sistem nervos sănătos. Sucul de fructe oferă energie, cerealele integrale oferă saţietate, iar fructele în coajă şi legumele dulci oferă organismului necesarul zilnic de vitamine, minerale şi fibre, favorizând digestia corectă. Combinaţia de cereale cu fructe deshidratate, proaspete sau oleaginoase – nuci, migdale, alune de pădure, caju sunt delicioase alături de lactate şi miere.

C.N.

Comuna Gornet a câștigat în instanță, dar a fost învinsă de birocrație: Carantina se încheie la termen

Carantina instituită în satul prahovean Gornet la data de 22 iulie se va încheia la termen, miercuri la ora 22,00, informează Instituţia Prefectului Prahova....

E-mailuri frauduloase ce par a fi trimise de Poșta Română și BCR

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender avertizează asupra unei campanii de e-mail-uri frauduloase ce par a fi trimise din partea unor entităţi cunoscute,...

O adolescentă a plecat la mare cu 29 de prieteni, fără să aștepte rezultatul testului COVID-19

Fiica unor angajați ai Ambulanței Vaslui a plecat sâmbăta trecută cu trenul, cu un grup de 29 de prieteni la mare, să-și petreacă majoratul...

SUA: Comandament aerian pentru testarea unei rachete intercontinentale cu 3 focoase

SUA au anunţat că au testat marţi, cu succes, o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III, echipată cu trei focoase, a cărei lansare a...

Aproape 1.000 de polițiști au fost infectați cu SARS-CoV-2. Jumătate, doar în ultima lună

Sindicalștii Europol afirmă că 932 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost confirmaţi cu coronavirus până acum, iar aproape 540 s-au vindecat,...