26.9 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 13:40

Cercetătorii au mai găsit un aliment minune: crustaceul krill

spot_img

crustaceu krill

Experţii în nutriţie recomandă pacienţilor un aliment mai puţin obişnuit care să le ofere cantitatea necesară de acizi graşi omega-3, substanţă vitală pentru a-şi menţine organele vitale sănătoase şi a avea energia necesară în fiecare zi.

Acesta este un crustaceu denumit krill, iar el se găseşte în apele arctice şi este bogat în acizi graşi omega-3, astfel, inima, vasele de sânge şi corpul întreg vor avea de câştigat.

 “Global, majoritatea consumatorilor au deficienţă de acizi omega-3, iar corpul nu poate produce aceşti acizi graşi de unul singur, ei trebuie luaţi din dietă prin alimente şi suplimente”, spune Christian Speed, de la o companie din domeniu. El spune că acest crustaceu comestibil oferă corpului uman acizi graşi omega-3 care sunt recunoscuţi de corp şi folosiţi de el. Iată care sunt motivele pentru care aceşti acizi graşi te fac mai sănătos:

O inimă mai sănătoasă – beneficiile de care are parte sistemul cardiovascular sunt clare. Acizii graşi omega-3 reduc riscul de boli cardiace şi scad nivelul colesterolului rău din sânge. De asemenea, ei scad nivelul trigliceridelor, crescându-l pe cel al colesterolului benefic pentru corp.

Inflamaţiile şi articulaţiile – acizii graşi ajută corpul să răspundă aşa cum trebuie în faţa inflamaţiilor, ajutând la reducerea simptomelor de artrită, spune acelaşi specialist. În plus, cartilajul articular este întărit, articulaţiile fiind într-o stare mai bună.

Sănătatea femeilor – femeile au de câştigat dacă includ în alimentaţie un astfel de crustaceu. Acizii graşi omega-3 din el controlează nivelul unor hormoni şi reduc simptomele emoţionale şi fizice ale sindromului premenstrual. Astfel, durerea de spate este redusă, iar balonarea, durerea abdominală şi anxietatea sunt controlate mai bine.

Sănătatea creierului – celulele creierului funcţionează şi ele mai bine, iar semnalele între acestea sunt transmise mai eficient. Acidul gras omega 3 DHA ajută la întărirea memoriei şi la reducerea riscului unor boli degenerative precum maladia Alzheimer.

Un echilibru mai bun – Inflamaţiile în corp sunt reduse, iar corpul este readus la o stare de echilibru. Astfel, echilibrul între acizii graşi omega-6 şi cei omega-3 este readus în corp, făcându-ne viaţa normală din punct de vedere fiziologic.

G.T.