Cerbii au blocat un important aeroport din Japonia

Nu mai puțin de 31 de zboruri aflate în faza de decolare sau aterizare au fost amânate până la două ore și 40 minute la New Chitose Airport, pe insula Hokkaido

cerbi_aeroport

Șapte cerbi au provocat întârzieri de zbor semnificative pe un aeroport important din Japonia după ce au intrat în zona pistei de rulare a avioanelor, potrivit unui raport local, citat de agenția DPA.

Un total de 31 de zboruri aflate în faza de decolare sau aterizare au fost amânate până la două ore și 40 minute la New Chitose Airport, pe insula Hokkaido, după închiderea celor două piste în urma pătrunderii cerbilor pe căile de rulare, a precizat agenția Kyodo News, citând oficiali ai ministerului transporturilor.

Zborurile au fost reluate după ce baza forțelor aeriene japoneze a deschis una dintre pistele sale pentru transporturile aeriene civile, a menționat Kyodo. Unele zboruri care sosesc pe New Chitose Airport au fost redirecționate spre alte aeroporturi.

Turma de cerbi a fost dirijată în afara pistei cu ajutorul a nouă vehicule aeroportuare, inclusiv cele pentru curățarea zăpezii.

R.D.

NICIUN COMENTARIU