17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:05

CEO Oltenia dă un milion de euro pe consultanță, pentru evaluarea companiei

spot_img

Ministerul Energiei şi Complexului Energetic Oltenia au scos la licitație un contract de un milion de euro pentru consultanță în vederea reorganizării companiei

complexul-oltenia

Contractul pentru consultanță ar urma să fie încheiat pe o perioadă de doi ani. Potrivit anunțului de licitație, firma trebuie să facă o evaluare a companiei şi să propună soluţii pentru eficientizarea activităţii.

O primă reorganizare a avut loc dej, după recomandările Fondului Monetar Internaţional, şi a constat în disponibilizarea a 3.000 de angajaţi. În 2014, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 700 de milioane de lei.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat că nu se poate vorbi la momentul actual despre o privatizare majoritară a Complexului Energetic Oltenia, ci doar de o privatizare a 15% a acțiunilor, care va avea loc cel mai devreme anul viitor. El a afirmat că vânzarea a 15% din acțiunile CEO se va face numai în condițiile în care va fi obținut un preț bun pentru acest pachet minoritar, banii urmând să fie investiți în retehnologizarea companiei.

Ministrul Energiei a participat vineri, la Târgu-Jiu, la o ședință cu reprezentanții sindicatelor din cadrul complexului, cu membrii Consiliului de Supraveghere și cu conducerea CEO.