29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:38
No menu items!

Centrul de transfuzii de la Institutul Clinic Fundeni a fost redeschis

spot_img

Centrul a fost închis cu 7 ani în urmă și a fost redeschis joi, la aniversarea a 55 de ani de la înființarea institutului

transfuziiCentrul de transfuzii de la Institutul Clinic Fundeni a fost redeschis, joi, cu prilejul împlinirii a 55 de ani de funcţionare a spitalului.

Vor putea dona, zilnic, între 40 şi 50 de persoane. Donatorii pot fi aparţinători ai pacienţilor, angajaţi ai spitalului, persoane care locuiesc în comuna Fundeni, oricine. Fundeni este cel mai mare consumator de sânge. Toate costurile pentru realizarea şi activitatea centrului sunt suportate de noi, personalul angajat este al nostru. Angajatele centrului lucrează continuu, nu au zi liberă

dr. Carmen Orban
director, Institutul Clinic Fundeni

Potrivit specialiștilor, în prezent, nu se poate vorbi despre o criză de sânge în Institutul Fundeni, însă nevoile sunt mari.

La eveniment a participat şi ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a subliniat că „nevoia de sânge și de produse de sânge la Fundeni este într-adevăr foarte mare”.

Redeschiderea punctului de transfuzii este un lucru foarte bun. Noi îl anunțam acum o lună ca proiect. Mă bucur că după șapte ani de zile îl putem redeschide, mai ales că nevoia de sânge și de produse de sânge la Fundeni este într-adevăr foarte mare.

Nicolae Bănicioiu
ministrul sănătății

Andreea Brînzei