9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 4:41

Centrul Capitalei, blocat joi. Transportatorii vor protesta cu 100.000 de mașini

spot_img

Transportatorii vor protesta joi cu 5.000 de autovehicule, în fața Guvernului, față de creșterea tarifelor RCA, au anunțat, marți, într-o conferință de presă, reprezentanții patronatelor din sector.

Am sperat că Ordonanța de Urgență va cuprinde acest nou principiu și această modificare, amendamente pe care le-am făcut legate de tariful de referință. Astăzi (marți – n.r.), la întâlnirea pe care am avut-o dimineață cu domnul vicepremier Dâncu (Vasile Dâncu – n.r.) și cu domnul Borc (Costin Borc, vicepremier și ministrul economiei – n.r.), în urma discuțiilor s-a concluzionat ca mâine (miercuri – n.r.) la ora 8.00 să ne întâlnim la Guvern cu Consiliul Concurenței pentru a discuta forma pe care trebuie să o ia în Ordonanța de Urgență articolul privind tariful de referință. Totodată, punctul principal pe care l-am solicitat astăzi –  și la care Guvernul nu are soluție – este legat de înghețarea tarifelor la nivelul celor prezentate în raportul Milliman”, a declarat Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport.

La rândul lui, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Vasile Ștefănescu, a precizat că transportatorii așteaptă să vadă miercuri Ordonanța de Guvern modificată.

“Ne pregătim în continuare pentru protestul din data de 15 septembrie. Nu putem da niciun pas înapoi până nu vedem mâine (miercuri – n.r.) Ordonanța de Urgență. Suntem pregătiți în peste 20 de orașe din țară unde am depus cereri de protest, inclusiv în București. În București ne-a fost aprobat un număr de 5.000 de autovehicule, cu toate că noi am cerut 20.000 la acele două puncte, Guvern și Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul României. În toată țara vor fi 100.000 de mașini”, a precizat reprezentantul COTAR.

R.D.