4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:13
No menu items!

Centru de cercetare pentru combaterea consumului de etnobotanice, la Cluj

spot_img

Primul centru de cercetare din România pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de etnobotanice va fi înfiinţat la Cluj, la iniţiativa Prefecturii, prefectul Ioan Vuşcan spunând că oraşul are resursa umană pentru a cerceta compoziţia acestor substanţe în vederea tratării celor intoxicaţi.

Prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a declarat miercuri că instituţiile statului nu puteau rămâne pasive văzând statisticile legate de consumul de etnobotanice în rândul tinerilor, care sunt “îngrijorătoare”.

El a precizat că în prima parte a anului viitor vor fi desfăşurate primele acţiuni concrete, finanţarea proiectului urmând să fie susţinută de la nivel guvernamental, fie din Fondul de Rezervă al Guvernului, fie de la bugetul Ministerului Educaţiei.

Potrivit acestuia, proiectul centrului este sprijinit de mai multe instituţii ale statului, precum DIICOT, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA), Poliţia Judeţeană, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB), Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Institutul de Medicină Legală (IML).  O.D.