10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:18
No menu items!

Centru de carantină din Galați, devastat de „chiriași”. FOTOGALERIE

spot_img

Un centru de carantină din Galați a fost distrus de persoanele izolate acolo, care au plecat lăsând în urmă un peisaj dezolant.

Mormane de gunoaie și mobilier distrus au rămas în urma persoanelor care au primit cazare în spaţiile de carantină ale Primăriei Galaţi. Unele apartamente au fost inaugurate recent.

De la declanşarea epidemiei, centrele au fost folosite pentru persoanele care trebuie să stea în carantină. La finalul celor 14 zile de izolare, angajaţii Primăriei Galaţi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică au constatat dezastrul.

„Sunt obligat să aduc în faţa dumneavoastră însă şi comportamentul de un primitivism înfiorător al unor aşa-zişi cetăţeni cărora li s-a pus totul la dispoziţie pe perioada carantinei şi care au înţeles că trebuie să-şi bată joc de România, de Galaţi şi de munca unor oameni dedicaţi. Pentru exemplificare voi posta poze cu felul în care au fost primiţi şi cu dezastrul lăsat în urma lor”, a scris pe Facebook, viceprimarul Picu Apostol Roman.

În fotografiile postate apar locuinţele aşa cum arătau înainte şi după ce au fost folosite ca spaţii de carantină. În numeroase locuinţe au fost descoperite mormane de gunoaie, resturi alimentare, bidoane de bere şi mucuri de ţigară aruncate la întâmplare. De asemenea, pe holurile clădirii şi în apartamente multe bunuri au fost distruse.

Fotografiile postate pe Facebook de un gălățean sunt revoltătoare. Firmele plătite de Primărie au strâns mormanele de gunoaie, iar angajaţii municipalităţii au reparat lucrurile stricate.

Conducerea Primăriei a anunţat că analizează posibilităţile legale pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi.