12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 10:41

Centre de vaccinare „drive-thru” în toată țara! Vor avea prioritate persoanele din mediul rural

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunțat, marți, că în a treia etapă de vaccinare este luată în calcul înfiinţarea în marile oraşe a unor centre de vaccinare de tip „drive-thru”. Centrele mobile vor asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural.

“În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip ,,drive-thru’’. Pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare, care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix şi de asemenea aceste centre vor putea fi activate în momentul în care vom avea o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permitem deschiderea tuturor centrelor”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, într-o conferinţă de presă.

Şeful CNCAV a mai precizat că medicii de familie nu vor putea vaccina, pentru că se pot pierde multe doze. În schimb, specialiștii vor putea folosi cabinetele acestora de la țară, ca centre de vaccinare.

                                                                                                                    Adina Silav