1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 2:39
No menu items!

Celulita – ce este şi cum scapi de ea

spot_img

Celulita este un depozit de grăsime sub piele ce apare de obicei sub pielea coapselor, picioarelor sau feselor

 celulita

De multe ori, celulita este numită blestemul femeilor, deoarece foarte multe dintre ele suferă din cauza aspectului de coajă de portocală, dar si din cauza depozitelor de grăsime de pe şolduri, fund si coapse.

Din pacăte, multe femei cheltuie o grămadă de bani pe tratamente complet inutile. Acest lucru se întamplă pentru că majoritatea nu ştiu ce înseamnă, de fapt, celulita sau de ce apare. Aşadar, dacă nu ştii ce este celulita, cum poţi să o tratezi?!

Celulita apare din cauza atrofierii muşchilor, lucru care se întamplă atunci când stratul muscular este slăbit si nedefinit, si se desprinde de piele, făcând astfel neatragătoarele depozite de grăsime vizibile, scrie bacaniaverde.ro.

Primul lucru pe care trebuie să-l ştiţi este că tratamentul anti-celulitic nu are nimic de-a face cu pielea, ci cu muşchii.
Şi reţineţi! Dispariţia celulitei nu are nimic de-a face cu pierderea în greutate, chiar şi cele mai slabe fete pot avea celulită!

Vestea bună este că atrofierea muşchilor este un proces reversibil, iar celulita poate să dispară! Şi indiferent de greutate sau de varstă, poţi scăpa de celulită fără să iei pastile sau tratamente costisitoare, dar inutile!

Iată ce trebuie sa ştii despre celulită:

1. Nu poţi scăpa de celulita cu ajutorul cremelor sau loţiunilor!

Nu le mai folosi. Problema ta se află in interior, nu la suprafaţa pielii, deci cremele nu te ajută cu nimic.

2. Celulita nu se transmite genetic, deci poţi scăpa de ea!

Celulita nu are nimic de-a face cu genetica, deci nu trebuie să-ţi găseşti scuze pentru a o combate.

3. Poţi scăpa de celulita la orice vârstă!

Fiind o “afecţiune” a muşchilor, o poţi repara prin exerciţii. Exerciţiile nu sunt grele şi le poţi efectua în propria casă, concentrându-te pe mişcări specifice zonei cu probleme. Poţi găsi pe Youtube diferite filmuleţe cu exerciţii!

4. Unicul mod în care poţi scăpa de celulita este prin exerciţii!

Executând mişcări pentru partea de jos a corpului, antrenezi zonele musculare cu probleme şi, astfel, celulita începe uşor uşor să dispară.

5. Bea multa apă!

Hidratarea este foarte importantă, mai ales pentru muşchi, care sunt formaţi din 70-80% apă. În plus, apa curaţă organismul de toxine si menţine pielea tânără si curată.

C.A.