10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:26

Celulă de criză la sediul MAE în urma accidentului rutier din Turcia

spot_img

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a activat luni celula de criză ca urmare a accidentului rutier din Turcia, anunţând că unul dintre răniţii transportaţi la un spital din Antalya se află în stare gravă.

”Potrivit informaţiilor disponibile până la acest moment, 11 răniţi se află spitalizaţi într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menţionăm faptul că unul dintre aceştia este de cetăţenie turcă, fiind şoferul autocarului implicat în accident. Cetăţenii români spitalizaţi în localitatea Manavgat au suferit leziuni uşoare, putând fi externaţi în perioada imediat următoare. În plus, alţi 3 răniţi au fost transportaţi la un spital din Antalya. Unul dintre aceştia se află în stare gravă, fiind supus unor intervenţii chirurgicale, iar ceilalţi doi au fost deja externaţi”, anunţă ministerul prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, date cu privire la starea şi evoluţia răniţilor spitalizaţi vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la faţa locului. Celula de Criză menţine legătura permanent cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific român în Antalya. În demersurile instituţionale este implicat şi ataşatul de interne de la Ankara.

”Familiile celor doi cetăţeni români decedaţi în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru decesul cetăţenilor români şi transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor”, se mai arată în comunicat.