9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:16

Celulă de criză la MAE. Numere de telefon și adresele puse la dispoziția românilor

spot_img

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a activat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, celula de criză a MAE, iar Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autoritățile franceze competente pentru a obține informații suplimentare și pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităților franceze în acest sens.

Misiunea diplomatică română se află în contact permanent cu cetățenii români și cu autoritățile locale și monitorizează desfășurarea evenimentelor. Astfel, ambasada a contactat serviciul central de asistență medicală din Franța și spitalele pariziene care au primit răniți, pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români. De asemenea, misiunea menține legătura cu Celula de Criză a MAE francez și Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în așteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistență consulară. Totodată, MAE recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare.

Dacă se dețin informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență, generată de vreun astfel de eveniment, se recomandă să contactați Ambasada României la Paris pe numerele:+33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email [email protected]

comunicat MAE