4.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 11:46
No menu items!

Celulă de criză la Gorj! Autoritățile merg pe urmele italianului infectat cu coronavirus

spot_img

Autoritățile au făcut până la această oră analize la 13 persoane care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, însurat cu o femeie din județul Gorj. Alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică, a declarat într-o conferință de presă, prefectul județului, Ionel Cristinel Rujan.

 
Până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor. Cetățeanul italian s-a aflat în România timp de patru zile, părăsind teritoriul țării noastre sâmbătă, pe 22 februarie, timp în are a călătorit cu două aeronave, cu o mașină închiriată, și-a plătit impozitele și le-a vizitat pe rudele soției.
 
Autoritățile reconstituie întregul traseu al italianului diagnosticat cu coronavirus la întoarcerea în țara natală. 
 
Persoanelor care au avut contacte directe cu italianul li s-au făcut analize , probelem biologice fiind transmise spitalului Matei Balș. 
 
S-au făcut analize la 13 persoane, iar alte 19 sunt încă vizate. Toate aceste persoane sunt izolate acasă.
 
„Dacă vorbim de traseul lui, ne limităm în Gorj și Olteni și Târgușor. Ne-am conturat traseul după datele furnizate de persoanele implicate. A fost într-adevăr la primărie să își plătească taxele, dar din ce știm până acum nu a intrat în contact direct cu alte persoane, pentru că altcineva a plătit pentru el”, a spus prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan.
 
Italianul în vârstă de 71 de ani este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.
 
Avionul cu care cetăţeanul italian depistat pozitiv cu virusul Covid-19 a fost în România a aterizat pe Aeroportul din Craiova, apoi a mers în Gorj, unde a stat câteva zile, potrivit MAE.