3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:51
No menu items!

Celulă de criză, dispusă de vicepremierul Gabriel Oprea, pentru găsirea elevei dispărute. FOTOGALERIE CU ELEVA

spot_img

OPREA_MAI

Ministrul interimar de interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a dispus, vineri, constituirea unei celule de criză pentru găsirea elevei Iulia Cristina Ionescu, dispărută miercuri în București.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că din dispoziția vicepremierului pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru interimar al afacerilor interne, o echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române va acorda sprijin Poliției Capitalei în activitățile derulate pentru găsirea minorei dispărută la data de 12 februarie.

Echipa de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. va sprijini și coordona activitățile de căutare a minorei la nivel național. La nivelul Poliției Capitalei a fost constituit punctul de comandă pentru găsirea minorei, fiind desfășurate activități conform procedurilor în vigoare. De asemenea, s-a dispus ca ofițeri ai Direcției de Informații și Protecție Internă a MAI să sprijine acțiunile de căutare ale Poliției. Viceprim – ministrul Gabriel Oprea a cerut să fie depuse toate eforturile pentru găsirea minorei și să fie informat permanent cu privire la evoluția situației operative.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă

 

Poliţia Capitalei a cerut vineri dimineață sprijinul cetăţenilor pentru a găsi o elevă de 15 ani, de la Colegiul “Sf. Sava”, din Capitală, dată dispărută după ce nu a mai ajuns miercuri la şcoală, şi face publice în acest sens semnalmentele fetei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, adolescenta a plecat de acasă, miercuri, şi nu s-a mai întors.

Minora dispărută se numeşte Ionescu Iulia Cristina, este în vârstă de 15 ani şi are următoarele semnalmente: înălţime 1,67 m, greutate 50 kg, faţă ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr şaten închis lung şi drept, bărbie rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre.

Poliția Capitalei

Cei care au văzut-o sau pot oferi detalii cu privire la fată, sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Surse judiciare au precizat că fata este foarte credincioasă, mergea des la biserică şi a intenţionat să fugă de acasă când avea 12 ani, dar a fost oprită atunci de duhovnicul ei. Mama fetei, care este divorţată de tatăl acesteia, primea de fiecare dată un sms de la fiica ei atunci când aceasta ajungea la şcoală, însă miercuri acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Poliţiştii au căutat-o pe adolescentă la mai multe mănăstiri, unde s-a presupus că aceasta ar fi putut să se ducă, însă nu au găsit-o.

Iulia este elevă la Colegiul Naţional “Sf. Sava” şi a fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns miercuri la şcoală, susțin oficiali ai Poliției Capitalei, potrivit cărora adolescenta ar fi dispărut în jurul orei 12.00 a zilei, după ce a plecat de acasă spre Colegiul Naţional “Sf. Sava”, aflat în centrul Capitalei, pe strada General Berthelot. Iulia Cristina Ionescu este în clasa a IX-a, este olimpică şi a intrat la liceu cu media 10.

De altfel, vineri, duhovnicul fetei a fost audiat de poliţişti şi le-a prezentat anchetatorilor conţinutul unui email în care fata de 15 ani îl anunţa că doreşte să se călugărească. În plus, anchetatorii au anunțat că analizează imaginile suprinse, miercuri, la ora 12.00, de camerele de supraveghere de la stația de metrou Eroilor, unde fata s-a despărțit de mama ei pentru a merge la școală.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că, miercuri seara, adolescenta a ajuns la un magazin din Sectorul 1, unde şi-a vândut telefonul mobil – un I Phone 5 şi lănţişorul din aur. Identificat de autorităţi, bărbatul care a cumpărat telefonul şi lanţul minorei a fost audiat şi a povestit că, ulterior, le-a vândut mai scump unei alte persoane.

Sursele citate au precizat că urmează să fie scoasă lista convorbirilor telefonice ale fetei şi să fie audiaţi toţi colegii de clasă ai acesteia.

R.D.