20.3 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 12:46

Cele mai periculoase drumuri din România

spot_img

Autostrăzile sunt doar pe hârtie în România, promisiunile sunt mărețe, iar actualul ministru al transporturilor semnează contracte pe bandă rulantă. Între timp, însă, infrastructura țării noastre pare blocată în timp, iar fiecare an înseamnă doar câțiva zeci de kilometri de șosea de mare viteză inaugurați. Dincolo de faza promisiunilor, drumurile din țara noastră sunt un pericol permanent pentru orice șofer care le tranzitează.

Doar în primele 8 luni ale acestui an, 1.114 persoane au murit pe șoselele din România, în timp ce 2.378 de persoane au fost rănite grav și au fost transportate de urgență la spital. Pe drumurile naționale au avut loc în acest an 3.068 de accidente grave.

Clasamentul morții de pe șoselele României arată că cele mai aglomerate dintre acestea sunt și cele mai periculoase. Astfel, în acest top nedorit conduce DN2, care face legătura între București și Moldova. Cunoscutul drum cu “o bandă și jumătate” sau cu acostament întărit este cel mai periculos din România: 84 de accidente grave, soldate cu 60 de morți și 58 de persoane rănite grav. Pe locul doi în acest clasament este DN1, drum pe care au avut loc 78 de accidente grave, în care au murit 45 de persoane și 66 au fost rănite grav.

DN7 este pe loc 3 în topul nedorit al accidentelor grave, cu 57 de astfel de evenimente care s-au produs în acest an și în urma cărora au murit 28 de persoane, iar 38 au ajuns la spital cu răni grave.

Nu în ultimul rând, clasamentul este închis de DN6, drum național pe care au murit în acest an 28 de persoane, în urma celor 49 de accidente grave produse. De asemenea, 34 de persoane au fost rănite grav.

Statisticile ne arată și un alt lucru îngrijorător. În anul 2021, au avut loc mai puține accidente grave. Dar impactul, în fiecare dintre cazuri, a fost mult mai violent. De aceea, comparativ cu 2020, avem cu 867 mai puține accidente produse pe drumurile publice, dar cu 33 mai mulți morți. Cele mai multe dintre aceste accidente au fost provocate fie de pietoni, fie din cauza vitezei excesive.

Emanuel Stan