13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 11:49

Cele mai murdare 3 obiecte din bucătărie

spot_img

 cleaning

Ți s-a întâmplat să ți se facă rău de la mâncare și să dai vina pe un restaurant? Ei bine, uneori cauza problemelor s-ar putea să se afle chiar în bucătăria ta. Iată ce obiecte din bucătărie se transformă ușor în surse de îmbolnăvire, potrivit foodstory.ro.

1. Tocătoarele
Fie din lemn, fie din plastic, acestea depozitează microbi care te pot îmbolnăvi. Important este să le cureți foarte bine după fiecare utilizare, cu apă caldă și detergent. Ca să previi orice problemă, cel mai bine este să ai două tocătoare în bucătarie – unul pentru cărnuri și unul pentru legume/fructe.

2. Bureții de spălat vase
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că buretele de vase este cel mai murdar obiect din casă – are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri pătrați, iar o cârpă de vase are un un milion de bacterii pe aceeași suprafață. Care e soluția? Să-l schimbi des, să-l folosești doar pentru înlăturarea mâncărurilor de pe farfurie și să nu ștergi și alte suprafețe cu el.

3. Prosoapele de bucătărie
Sunt folosite pentru orice în bucătărie – de la curățatul vaselor la ștergerea mâinilor murdare. Tocmai de aceea, sunt pline de germeni care îți pot face rau. Spală-le cât mai des.

C.A.