8 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 22:14
No menu items!

Cele mai importante știri internaționale de business. BCE pierde bani, OMV a provizionat eșecul Nabucco

spot_img

Cele mai importante știri internaționale de business. BCE pierde bani, OMV a prevăzut eșecul Nabucco

Bilanțul Băncii Centrale Europene, pe minus cu 4,3 miliarde de euro într-o săptămână

Bilanțul Băncii Centrale Europene (BCE) și al celor 17 bănci centrale ale statelor din zona euro a marcat o pierdere de 4,37 de miliarde de euro numai săptămâna trecută, transmite Reuters, astfel că soldul instituțiilor financiare a scăzut la 2,39 trilioane de euro.

Băncile centrale din zona euro au folosit 2,36 miliarde de euro din principala facilitate de refinanțare a BCE, depășind substanțial rambursările anterioare de 1,21 miliarde de euro ale împrumuturilor acordate de BCE. Cu toate acestea, rezervele valutare nete ale Eurosistemului , dar și deținerile de aur, au rămas neschimbate.

OMV și-a provizionat pierderi de 55 de milioane de euro din proiectul Nabucco

Compania austriacă OMV a înregistrat, în al doilea trimestru al acestui an, un provizion special de 55 de milioane de euro, ca urmare a deprecierii activelor din proiectul Nabucco Vest. Reamintim că Șah Deniz, consorțiul care dezvoltă zăcământul cu același nume din Azerbaijan, a ales altă conductă ca rută de export către Europa.

Nabucco Vest viza livrarea de gaze extrase din Marea Caspică la un terminal din Austria, cu tranzit prin Bulgaria, România şi Ungaria.

Apple își temperează creșterea. Compania nu și-a suplimentat veniturile în al treilea trimestru

Gigantul Apple a publicat ieri date financiare care nu au surprins piața. Astfel, analiștii se așteptau ca Apple să raporteze venituri, în al treilea trimestru al anului, de 35 de miliarde de dolari, iar rezultatele companiei arată încasări de 35,3 miliarde de dolari.

Veniturile nete au fost de 6,9 miliarde de dolari, la o așteptare a pieței de 6,87 miliarde de dolari. În aceeași perioadă a anului trecut, compania înregistra un venit net de 8,82 miliarde de dolari. Prețul pe acțiune a ajuns la 7,47 dolari.

”Mulți au anticipat aceste rezultate, dar confirmarea lor este totuși un șoc pentru cei care s-au așteptat ca Apple să dicteze în continuare piața. Acum, compania pare că încearcă să țină pasul”, a declarat Edward Jones, analist pentru Bill Krehner.

Profitul LG Electronics scade cu 8% în al doilea trimestru. Vânzările de smartphone merg bine

LG Electronics a raportat o scădere de 8% a profitului din al doilea trimestru al acestui an, oprindu-se din declinul înregistrat în trimestrul anterior. În perioada ianuarie – martie 2013, compania a înregistrat o scădere de 91% a profitului.

LG Electronics și-a temperat pierderile ca urmare a succesului înregistrat în vânzările de smartphone, compania devenind, la începutul acestui an, al treilea jucător mondial pe acest segment, după lansarea modelului Optimus G.

La polul opus, divizia TV a companiei merge prost, iar managerii se așteaptă ca lansarea noului model de smartphone LG G2, din luna august, să echilibreze situația financiară.

Profitul diviziei de camioane a Volvo scade cu mai mult de jumătate în al doilea trimestru

Divizia de camioane a Volvo a raportat o scădere a profitului net cu mai mult de jumătate în al doilea trimestru al acestui an. Motivele: vânzări în scădere, curs valutar slab și costuri ridicate de producție pe noile modele.

Compania a transmis că profitul net pentru perioada aprilie-iunie a fost de 309 milioane de dolari, față de aproximativ 650 de milioane de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările totale au scăzut cu 12% față de al doilea trimestru din 2011, dar au crescut cu 25% față de primul trimestru al acestui an.

Chiar și așa, rezultatele au fost mai bune decât se așteptau analiștii, astfel că acțiunile Volvo au crescut cu 3,7%.

Cosmina Croitoru