28.2 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 9:13
No menu items!

Cele mai furate cărţi din librării în 2013: „De ce este România altfel” de Lucian Boia şi „Fii demn” de Dan Puric, în top

spot_img

libraria_humanitas

„De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, „Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi „Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate cărţi din librăriile din România, în anul 2013, transmite Mediafax.

În urma unui inventar realizat recent la librăria Humanitas de la Kretzulescu, printre cele mai furate titluri se numără „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, scrisă de Gabriel Liiceanu, au declarat reprezentanţii librăriilor Humanitas. Pe locul al treilea se află volumul „Faţă către faţă, întâlniri şi portrete”, de Andrei Pleşu.

Totodată, cartea „Lumea secretă a nomenclaturii”, scrisă de Vladimir Tismăneanu, se află în topul preferinţelor hoţilor din librării, la fel ca şi „Ochiul căprui al dragostei noastre”, de Mircea Cărtărescu.

În plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt „articole non-carte”: cărţi poştale, magneţi, semne de carte şi sacoşe.

De asemenea, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie. Astfel, „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, sunt pe primele poziţii în topul preferinţelor hoţilor.

Foarte aproape în top vin albumele de artă, precum „Istoria frumuseţii” şi „Istoria urâtului”, de Umberto Eco, albume al căror preţ se ridică în jurul valorii de 100 de lei.

Totuşi, potrivit reprezentanţilor librăriilor Humanitas, numărul furturilor din librării a scăzut în ultima perioadă, datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.

Pe de altă parte, volumul „Fii demn”, de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, din lanţul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti, au declarat reprezentanţii companiei pentru Mediafax.

Hoţii de cărţi din aceste librării au fost interesaţi în anul 2013 atât de cărţile de beletristică, de volumele auto, cât şi de manualele şi atlasele şcolare.

Pe locul al doilea în topul celor mai furate cărţi în anul 2013 din Compania de Librării Bucureşti se situează „Memorii volumul II: Drama României văzută din exil”, de Cicerone Ioaniţiu, care descrie efortul celor care, rămaşi fideli conştiinţei proprii şi valorilor morale, au dus din exil o luptă inegală împotriva regimului comunist din România.

În top, pe poziţia a treia, se situează romanul scris de Ileana Vulpescu – „Noi, doamna doctor, când o să murim?”, iar pe locul al patrulea se află „Auto test. Obţinerea şi redobândirea permisului de conducere «13 din 15», de Dan Chiriac.

„Întrebări şi teste pentru camioane şi autobuze C+D” ocupă poziţia a cincea, iar volumul „Algebră, geometrie clasa a VIII a 2/2011 ed.16”, de Radu Gologan, se află pe locul al şaselea.

Volumele „Chimie XII C2”, de Sanda Fătu, şi „Chimie clasa a VII-a – ed. II”, de Cornelia Gheorghiu, ocupă a şaptea, respectiv a opta poziţie.

Cartea „Elefanţii nu uită”, de Agatha Christie, ocupă poziţia a noua în topul celor mai furate cărţi din Compania de Librării Bucureşti, iar „Atlas şcolar de biologie zoologic”, de Florica Tibea, ocupă locul al zecelea.

Lucian Mera