22.5 C
București
marți, 11 mai 2021 - 17:18

Cele mai frumoase labirinturi din lume FOTO

Aerial view dated 06 July 2007 of a gian

Publicația americană Huffington Post a alcătuit un top al celor mai frumoase și interesante labirinturi din lume.

Labyrinthus, Ribeauville, Franţa

În fiecare an, acest orăşel amenajează un labirint impresionant, cu o suprafaţă de aproximativ 36.000 de metri pătraţi, pentru copiii din zonă.

 

 Labirintul Hampton Court, Londra, Anglia

Plantat acum aproape 300 de ani, cândva între 1689 şi 1695, labirintul, care are peste 1.300 de metri pătrați cu ziduri de peste doi metri, a fost amenajat la cererea regelui William al III-lea al Angliei.

 

Erlebnispark Teichland, Germania

Labirintul situat în parcul de distracţii cu acelaşi nume, de lângă Cottbus, Germania, a fost amenajat în încercarea de a atrage turiştii într-o zonă cunoscută în principal pentru minele deschise de lignit.

 

Trafalgar Square, Londra, Anglia

Labirintul din gard viu a fost amenajat în 2010 în celebra piaţă Trafalgar Square, din Londra și a reprezentat un efort publicitar pentru a încuraja londonezii şi turiştii “să se piardă în West End”.

 

Berlepsch, Germania

Amenajat la Berlepsch, în centrul Germaniei, labirintul este realizat într-un lan de porumb.

 

Hever, Anglia

William Waldorf Astor a amenajat un labirint de tisă la Hever Castle, locul unde a crescut Anne Boleyn, una dintre soţiile lui Henric al VIII-lea. Suprafaţa labirintului este de 595 de metri pătraţi, iar înălţimea zidurilor este de  2.4 metri.

 

Villandry, Franţa

Labirintul este amenajat în grădina castelului Villandry, din Franţa. Îi este dedicat lui Dedal, un arhitect celebru în mitologia greacă, care a construit labirintul din Creta, în care a fost închis Minotaurul.

 

Pollok House, Glasgow, Scoţia

Acest mic labirint este situat în grădina Pollok House din Scoţia. Deşi zidurile sunt foarte joase, fiind ușor de rezolvat, labirintul atrage numeroşi turişti datorită frumuseţii plantelor şi a peisajului din jur, care a fost numit “cel mai frumos parc din Europa”.

 

Villa Pisani, Stra, Italia

Vila impunătoare din nordul Italiei, care a aparţinut familiei Pisani din Veneţia, a avut oaspeţi importanţi, ca Napoleon, Hitler sau Mussolini. Se spune că labirintul înalt şi complicat l-ar fi încurcat pe Napoleon, care nu a reuşit să ajungă la turnul din centru.

 

Cool Patch Ranch, Dixon, California

Un câmp pe care ar fi fost plantaţi dovleci a fost transformat de Cool Patch Pumpkins într-un record mondial Guinness. Labirintul amenajat anul trecut din porumb are o suprafaţă de aproape 215.000 de metri pătraţi.

 

Pitmedden, Aberdeenshire, Scoţia

Amenajările pitice din grădina Pitmedden se clasează între labirinturi şi răzoare de flori, care au diferite forme şi mărimi, reprezentând de la blazoane la ciulini.

D.M.