27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:15
No menu items!

Cele mai ciudate nume de firme din România. Ce îi inspiră pe afaceriștii de la noi

spot_img

Să faci afaceri în România înseamnă, pe lângă mult curaj şi un dram de inconştienţă, și multă, foarte multă imaginaţie. Iar de inventivitate dau dovadă întreprinzătorii români și când e vorba de ales nume de firme.

Compania de business information și credit risk management KeysFin a publicat și un studiu cel puțin interesant asupra celor mai ciudate nume de firme de la noi.  Printre acestea, companii care duc cu gândul la cele sfinte, dar și la alte religii, la cataclisme, la animale ori la supereroi. Unele au însă denumiri, pur și simplu, inexplicabile.

Astfel, printre companiile a căror denumire are iz de sfințenie, cei de la KeysFin au identificat “DUMNEZEU TRAIESTE SI VORBESTE SRL”, din Sibiu, o firmă specializată în creșterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, măgarilor, catârilor și asinilor, dar și “ISUS TE IUBESTE SRL”, care se ocupa cu exploatarea forestieră. În Glina (județul Ilfov) funcționează “MIRACOL – FRUCTE SI LEGUME SRL”, iar în Popești-Leordeni, “SPIRIDUSUL CREATOR SRL-D”. Mai mult, de-a lungul anilor, în România au fost înființate șapte companii companii numite ARMAGHEDON (doar una mai este însă activă, în Vaslui) și o APOCALIPSA SERV, în Bihor.

Nu doar  religia creștină i-a inspirat pe patroni în alegerea numelui firmei. În Argeș există “MUSULMANU MOTORS C & L SRL”, în Capitală, “ALLAH COMPANY IMPEX SRL”. De asemenea, în țară sunt înregistrate 5 firme cu numele JIHAD . De asemenea, în Arad, KeysFin a găsit o firmă de taximetrie numită “CIRCUMCIS SRL”.

Pentru pesimiști există firmele “EBOLA PLAY RO SRL”, “CANCER DIVISION SRL”, dar și “AGENTIA DE SPART GHINIONUL SRL”.

Pe de altă parte, nu e clar la ce s-au gandit antreprenorii care și-au botezat companiile “ȚEAPA SRL”, din Ocna Mures, “HACKER SRL”, din Cluj, “FALIMENT IMPEX SRL” sau “IDIOT FILM SRL”, din Drăgănești-Olt.

Pentru adepții teoriei conspirației, în Capitală se găsesc “MOSAD IMPEX” și “MOSAD SRL”, în Alba – “CIA&NELUTU SRL”, iar în Mureș – “KGB SPORT CENTER SRL”.

Blockbusterele sunt și ele sursă de inspirație pentru patronii români. În Suceava există “LAS FIERBINTI SRL”, în Hunedoara – “SUPERMAN TOTAL”, în Constanța – “STAR WARS SRL”, iar în Pitești – “HOBBIT BROKER DE ASIGURARE”, “SAURON SRL”, “CEI TREI MUSCHETARI IMPEX” și “BRUCE LEE SRL”. Și Vand Damme și-a “împrumutat” numele pentru nu mai puțin de patru companii de la noi.

Și politicienii au servit drept surse de inspirație. Cei de la Keysfin au numărat anul trecut 23 de firme cu numele BĂSESCU și 28 cu PONTA. În timp ce “OBAMA VASI SRL” a fost înființată în Buzău, “PRINTUL MARELUI PUTIN SRL” funcționează în București.

Există și nume de firme care, cel puțin aparent, nu au nicio explicație rațională. “OCCIDENT MURDAR CURAT LUX SRL”, din Alba Iulia, “PORCUSORUL EUROPEAN SRL”, din Baia Mare, “SOARECE ATRACTIV SRL”, din București, “IUBIREA DE AUR SRL”, din Galați sau “SCUIPICI COMPANY CONFECTION DE LOUX”, din Olt sunt doar cateva dintre ele.

Iar, pentru a încheia într-o notă optimistă, în Pitești se află firma de construcții “EU SI TU PENTRU VIITOR”.

Informatiile din materialul de mai sus sunt culese din barometrul privind starea business-ului românesc, un proiect dezvoltat de KeysFin, prin analiza datelor financiare de la societățile comerciale și PFA-urile active din România.

R.D.

foto: capital.ro