26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:57
No menu items!

Cele 11 porunci ale ISIS pentru creștinii din Siria

spot_img

ISIS a stautat recent un nou set de reguli pentru creștini: dacă spui numele lui Hristos cu voce tare, vei fi ucis. Setul de reguli interzice, de asemenea, afișarea de cruci și construirea de biserici.

Statul Islamic a emis un „contract de siguranță” pentru creștinii care trăiesc în Qaryatian (Siria), format din 11 porunci specifice, inclusiv una care interzice să te rogi cu voce tare la Isus Hristos sub pedeapsa cu moartea. Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, creștinii din orașul capturat va trebui să plătească impozitul numit Jizyah (sau Jizya) impus non-musulmanilor, în plus față de celelalte porunci emise de liderul grupului extremist, Abu Bakr al-Baghdadi.

Grupul de paznici a enumerat 11 prevederi, care interzic: stabilirea de biserici, afișarea de cruci, pronunțarea de rugăciuni creștine sau ritualuri de cult în auzul musulmanilor, ascunderea de spioni, jignirea convingerilor religioase islamice, portul de armă, vânzarea de carne de porc sau vin musulmanilor, și lipsa unei vestimentații modeste.

„Contractul de siguranță” concluzionează că „dacă se conformează acestor condiții, nici unul dintre ei nu va fi pedepsit. În cazul în care încalcă condițiile prevăzute de această somație, atunci Statul Islamic va avea de-a face cu ei, așa cum ei au de-a face cu oameni de război (războinici)”.

Emanuel Stan