6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:00

Cele șase secrete ale ANANASULUI. Unde găsești cele mai bune fructe

spot_img

La Fresh Market, într-un mall deschis recent în nordul Capitalei, poți găsi cel mai proaspăt și mai savuros ananas

Fresh Market_SZ

Ananasul constituie o sursă bogată de micronutrienți, este sărac în calorii și, mai mult, are proprietăți de luptă împotriva mai multor afecțiuni – de la inflamații și indigestie până la osteoporoză.

ananas

Tratează inflamațiile și indigestia

Ananasul conține bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia și împiedică balonarea. Bromelaina se regăsește doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferință, dupa o masă copioasă.

Este un bun diuretic și previne depunerea grăsimilor

Ananasul este un aliat de încredere pentru o dietă echilibrată și este ideal în curele de detoxifiere a organismului.

Conține compuși anticancerigeni

O ceașcă de ananas proaspăt conține 70 de miligrame de vitamina C și 95 de miligrame de vitamina A – furnizând doza zilnica de vitamina C și aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de amenințarea radicalilor liberi, care favorizează apariția cancerului, si vindecă celulele deteriorate.

Este bogat în mangan

O ceașcă de ananas proaspăt conține 1,55 miligrame de mangan care întărește oasele și țesuturile conjunctive. Medicii le recomandă bărbaților o doză de 2,2 miligrame pe zi și femeilor – o doză de 1,9 miligrame. Adulții mai în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentație, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Conține cupru

Ananasul este bogat în cupru și, prin urmare, previne formarea cheagurilor de sânge și a bolilor osoase. Cuprul stimulează producția de hemoglobină din organism și accelereaza cicatrizarea rănilor. Carența de cupru cauzează osteoporoza, anemia, probleme cu glanda tiroidă și scăderea numărului de limfocite. Medicii le recomandă adulților să consume 699 miligrame de cupru pe zi. Dintre alimentele bogate în cupru fac parte crustaceele și moluștele, carnea de vită și ciupercile. O ceașcă de ananas tăiat cubulețe asigură aproximativ 151 miligrame de cupru, peste 1/5 din doza zilnică.

Conține betacaroten

Datorită conținutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecțiunilor oculare, cum ar fi degenerescența maculară a retinei, care reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaște chipurile.

Cele mai proaspete și savuroase fructe de ananas, în special Ananas Gold, pot fi găsite, în București, la Fresh Market, un magazin deschis recent într-un mall din nordul orașului, frecventat deja de numeroase vedete autohtone.

S.Z.