-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 7:32
No menu items!

Cel puţin 34 de morţi în India, în urma unui muson

spot_img

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în India, după o alunecare de teren declanşată de ploile musonice abundente din Mumbai, au anunţat autorităţile locale.

Oraşul Mumbai a fost afectat de ploi torenţiale începând de sâmbătă. Departamentul Indian de Meteorologie (IMD) a declarat că pentru următoarele două zile au fost prognozate ”ploi moderate până la intense sau averse însoţite de furtuni”. De asemenea, au fost emise avertizări de alunecări de teren, valabile pentru următoarele zile, pentru statul Himachal Pradesh din nordul ţării.

În Chembur, la periferia estică a capitalei financiare a Indiei, un copac a căzut pe un zid care s-a prăbușit pe mai multe locuințe, 21 de cadavre fiind recuperate de sub dărâmături, a anunțat, duminică, Forța Națională de Răspuns la Dezastre, NDRF.

Într-o suburbie din Vikhroli, la nord-est de oraş, zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren care a afectat cinci case, duminică dimineaţă, a adăugat NDRF.

Un bărbat din provincia Chembur a povestit cum a reușit să salveze o fetiţă care implora ajutor, după ce un zid al unei clădiri s-a prăbușit peste mai multe locuințe.

”Avea corpul blocat în noroi. Cumva, am reuşit să o scot. Avea răni la picioare. Abia am supravieţuit şi eu acestei prăbuşiri”, a spus salvatorul.

Ploile au inundat, de asemenea, un complex de purificare a apei, perturbând alimentarea în majoritatea zonelor din Mumbai. Municipalitatea nu a precizat când va fi restabilită alimentarea cu apă potabilă, însă, a sfătuit locuitorii să fiarbă apa înainte de a o consuma.

Premierul Narendra Modi a transmis condoleanţe prin intermediul Twitter şi a anunţat acordarea unui ajutor financiar familiilor victimelor.

Prăbuşirile clădirilor sunt evenimente frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie), unele structuri vechi şi rudimentare cedând în timpul ploilor neîncetate.