4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:02
No menu items!

Cel puțin 24 de morți în urma prăbușirii unei moschei în Pakistan

spot_img

Cauzele exacte ale prăbușirii acoperișului sunt necunoscute, dar oficialii locali au sugerat o legătură cu inundațiile din ultima vreme

 

pakistan, lahore - moschee, prabusire

 

 

Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața, în urma prăbușirii unei moschei marți la Lahore, oraș în estul Pakistanului, au indicat miercuri autorități locale citate de AFP și EFE.

Echipele de salvare au raportat marți seara decesul a zece persoane în urma prăbușirii acoperișului moscheii din cartierul sărac Daroghawala, dar au avertizat că bilanțul victimelor ar putea crește, întrucât numeroși credincioși au rămas prinși sub dărâmături.

 

Ulterior, șeful districtului local, Muhammad Usman, a raportat 24 de morți și șapte răniți într-un nou bilanț, confirmat de echipele de salvare.

 

Potrivit EFE, circa 40 de persoane se aflau în moschee în momentul producerii tragediei.

 

Cauzele exacte ale prăbușirii acoperișului sunt necunoscute, dar oficialii locali au sugerat o legătură cu inundațiile din ultima vreme în urma ploilor diluviene.

 

Pakistanul, în special provincia Penjab, a cărei capitală este Lahore, a fost puternic afectat de ploile torențiale musonice, care au lăsat în urma 231 de morți, au devastat sute de localități și au inundat terenuri agricole.

 

Potrivit lui Bilal Yasin, ministru în guvernul provinciei Penjab, inundațiile în urma acestor ploi ar avea un rol în slăbirea structurii moscheii.

 

În 2012, 20 de persoane au murit în urma prăbușirii unei uzine de vaccinuri pentru animale la Lahore, oraș de aproximativ zece milioane de locuitori, situat la peste 250 km sud-est de capitala Islamabad, în apropiere de granița cu India.

 

C.A.