4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:03
No menu items!

Cel puțin șase polițiști au fost uciși la Kabul într-un atac sinucigaș comis împotriva Ministerului de Interne

spot_img

atentat kabul

Cel puțin șase polițiști au fost uciși miercuri la Kabul într-un atac comis de un kamikaze într-o clădire anexă a Ministerului de Interne afgan, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, informează AFP.

„Un kamikaze îmbrăcat în uniformă militară s-a aruncat în aer” în interiorul clădirii, iar șase polițiști au fost uciși, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Sediq Sediqqi.

Atacul, revendicat pe Twitter de talibani și comis împotriva uneia dintre cele mai bine protejate locații din capitala afgană, are loc cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale, un scrutin-cheie pentru stabilitatea în Afganistan, în condițiile în care forțele NATO urmează să părăsească țara până la finalul anului.

Rebelii islamiști, care au promis să „perturbe” alegerile prin orice mijloace, au comis o serie de atacuri în ultimele săptămâni. Sâmbătă, la Kabul, sediul Comisiei Electorale Independente (IEC), organismul responsabil pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor, a fost atacat timp de mai multe ore de un comando taliban.

C.A.