3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:15
No menu items!

Cel puţin 80 de dispăruţi în explozia unui tren în Quebec (Canada)

spot_img

foto: smh.com.au

Cel puţin 80 de persoane au fost date dispărute într-un orăşel din Quebec (Canada) după deraierea şi explozia unui tren de marfă, care a distrus o parte din centrul localităţii, transmite AFP.

“Erau cel puţi 50 de persoane la barul” din Lac-Mégantic, oraş cu 6.000 de locuitori, situat la 250 de kilometri est de Montreal. “Nu a mai rămas nimic”, a declarat un pompier, sub acoperirea anonimatului. Un val de petrol în flăcări a distrus clădirea, a adăugat el.

Cel puţin patru vagoane-cisternă încărcate cu ţiţei au explodat, provocând moartea unei persoane şi rănirea alteia, potrivit unui prim bilanţ provizoriu, şi determinând evacuarea a cel puţin 2.000 de persoane şi distrugerea totală sau parţială a circa 40 de clădiri. Postul public Radio-Canada anunţase anterior 60 de dispăruţi în Lac-Mégantic.

Accidentul a creat o ciupercă de foc imensă. Aproximativ 150 de pompieri s-au luptat cu flăcările, dintre care mai mulţi veniţi din statul american Maine, situat la 25 de kilometri sud de oraş.  Aproximativ 40 de clădiri ar fi fost distruse total sau parţial de flăcări, potrivit Urgence Québec.

R.D.