6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 0:47
No menu items!

Cel puţin 25 de morţi în atentate din Irak

spot_img

Cel puţin 25 de morţi în atentate din Irak

O serie de atentate care au vizat forţe de ordine şi civili au condus la moartea a cel puţin 25 de persoane şi rănirea altor 70, luni, în Irak, au anunţat surse medicale şi din cadrul poliţiei

Atentatele au avut loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la plecarea soldaţilor americani.

În apropiere de Mosul (nord), un atentat cu maşină-capcană au provocat moartea a  şapte persoane, la Khaznah, un sat al comunităţii shabak.

La Mosul, bărbați înarmaţi au deschis focul asupra unui post de control militar, ucigând un soldat.

Alți cinci morţi au fost raportați în urma a două atentate cu maşină-capcană care au vizat o moschee şiită din oraşul Tuz Khurmatu (nord).

Trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unui post de control de pe o şosea aflată la vest de Tikrit (la 160 km nord de Bagdad),, ucigând un poliţist. Urmăriţi de o patrulă a poliţiei, agresorii şi-au părăsit maşina-capcană şi, în explozia acesteia, şi-au pierdut viaţa alţi patru poliţişti.

La nord de Bagdad, o bombă a explodat pe drum la trecerea unei patrule militare prin satul Al-Buslaibi, ucigând trei soldaţi, iar o maşină-capcană a ucis un irakian şi a rănit cel puţin zece pelerini şiiţi iranieni în apropiere de Dujail.

Alte trei bombe au lăsat în urmă un mort pe un drum din apropiere de Baquba.

În provincia Anbar (vest), oraşul Rutba a fost ţinta a zece atacuri cu mortier, care s-au soldat cu doi morţi.

Conform  statisticilor oficiale, forţele de securitate irakiene au reuşit să împiedice explozia violenţelor după plecarea soldaţilor americani, dat fiind faptul că au existat mai puţine persoane ucise în primele 11 luni ale lui 2012 decât în aceeaşi perioadă a anului 2011.   C.I.