18.5 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 17:10

Cel puţin 21 de morţi în Mexic, prins între o furtună tropicală şi un uragan

Cel puţin 21 de persoane au murit, iar alte peste 8.000 au fost evacuate din cauza intemperiilor provocate de furtuna tropicală Manuel, venind dinspre Oceanul Pacific, în timp ce uraganul Ingrid, din Golful Mexic, era aşteptat cu înfrigurare în statul Tamaulipas, unde urma să ajungă luni.

Ploile torenţiale, inundaţiile şi alunecările de teren provocate de furtuna Manuel, cea mai sângeroasă de până în prezent, cu 21 de victime, au cauzat moartea a 14 persoane în statul Guerrero (sud) şi a altor şapte persoane în statele Puebla şi Hidalgo (centru), potrivit autorităţilor locale.

Ploi torenţiale s-au abătut duminică asupra celei mai mari părţi a ţării, din cauza efectelor combinate ale furtunii tropicale Manuel, pe coasta de la Pacific, şi ale uraganului Ingrid, din Golful Mexic, a anunţat Serviciul Meteorologic Naţional (SMN).

Odată cu apropierea uraganului Ingrid de coastele statului Tamaulipas, autorităţile locale au decretat o alertă şi au organizat o operaţiune de evacuare a persoanelor care locuiesc în zone susceptibile să fie inundate. Au fost instalate adăposturi, în special la Tampico. În statul Veracruz (est), peste 6.000 de persoane au fost evacuate din cauza ploilor provocate de uraganul Ingrid, a anunţat guvernatorul Javier Duarte.

R.M.