9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:24
No menu items!

Cel mai tânăr dezvoltator de aplicații Windows Phone are doar 8 ani

spot_img

Mohamed Tariq Jaffar Ali

Mohamed Tariq Jaffar Ali are doar 8 ani și este cel mai tânăr dintre dezvoltatorii de aplicații Windows Phone, conform playtech.ro.

La fel ca alți copii de vârsta lui, Mohamed Tariq Jaffar Ali este pasionat de fotbal, dar, și de tehnologie.

Băiatul de 8 ani a realizat o aplicație numită Kids Zone, care a fost downloadată deja de peste 1200 ori de oameni din toată lumea. Aplicația gratuită agreghează conținut de pe YouTube, desene animate și le sortează pe canale ce pot fi accesate ușor de către copii. Tariq a adăugat, de exemplu, o serie de clipuri cu Mickey Mouse, unui canal special creat pentru sora lui în vârstă de 4 ani. Aplicația a devenit cunoscută rapid, desigur, și datorită vârstei foarte fragede a creatorului ei.

Mohamed Tariq Jaffar Ali este în clasa a treia laThe Islamic Academy for Peace in Methuen, Mass. Călătoria sa ca dezvoltator a început în luna noiembrie, când a participat la un hackaton Nokia, împreună cu tatăl său, care este inginer software. Înainte de eveniment, Tariq a folosit App Studio, utilitarul pentru crearea de aplicații Windows Phone. În timpul acelui eveniment, care a durat o singură zi, Tariq a finalizat prima sa aplicație, Kids Zone, care se înscrie în seria de aplicații Windows Phone. Era cel mai tânăr dintre cei 240 de participanți.

C.A.