18.7 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 10:52
No menu items!

Cel mai performant spital Covid din România: 98% dintre pacienți, vindecați

spot_img

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din România. Peste 98% dintre cei pacienții internați cu SARS-CoV-2 au fost vindecați, arată o analiză a Ministerului Sănătății. Managerul spitalului spune că eficiența vine din eforturile depuse de cadrele medicale ca pacienții să nu ajungă la terapie intensivă.

 

Astfel, dintre cei 3.600 de bolnavi COVID, 64 și-au pierdut viața din martie până acum, rata mortalității fiind de numai 1.8%. Pe când rata mortalității la nivel național este de 3,1%, de la începutul pandemiei și până acum.

„Secretul este că în spatele terapiei intensive să fie o muncă susținută în așa fel încât pacienții să nu ajungă la terapie, să nu trebuiască să ajungă la terapie intensivă și acest lucru se face pe secțiile obișnuite.”, afirmă medicul Ioan Mureșan, managerul Spitalului De Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

La Cluj, toate paturile sunt echipate cu aparate de oxigen, iar pacinții sunt supraveghează în permanență. Cu mai mulți angajați decât în mod obișnuit, spitalul clujean a și-a instruit asistenții medicali să facă oxigeno-terapie și ventilație non-invazivă chiar și pe secțiile obișnuite.