3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:21
No menu items!

Cel mai nou model de Barbie.”Normalul este frumos” – FOTO

spot_img

 barbie

Din momentul lansării, în 1959, și până în prezent, Barbie a îmbrățișat nenumărate meserii și a trecut printr-o mulțime de transformări. Niciuna nu se compară însă cu versiunea propusă de artistul Nickolay Lamm.

Bărbatul vine cu o viziune total diferită față de cele propuse până acum de compania Mattel. El vrea ca idealul de frumusețe încurajat până acum de Barbie să dispară și să fie înlocuit de o înfățișare în care să se regăsească fetițe din întreaga lume, potrivit perfecte.ro.

barbie1

“Normalul este frumos”, spune Nickolay, care a realizat o păpușă nouă, cu o formă a corpului interesantă. Spre deosebire de fostele jucării, aceasta are un corp obișnuit, este mai mică de înălțime și nu se aseamănă cu un fotomodel, ci mai degrabă cu o femeie normală.

barbie2

Proiectul artistului din Pittsburgh a început anul trecut, când acesta a desenat doar noile dimensiuni ale lui Barbie. Acum, tânărul și-a pus în practică viziunea și a preluat măsurătorile medii ale tinerelor de 19 ani din SUA. Proporțiile corpului sunt mai apropiate de realitate, iar tălpile ei sunt drepte, construite în așa fel încât Barbie să nu fie nevoită să poarte balerini.

barbie3

Artistul a creat un site în care susținătorii ideii lui pot investi bani pentru crearea unui prim lot de 5000 de păpuși, care sunt machiate natural și nu respectă vechile proporții ale păpușilor Barbie.

barbie4

 Nickolay își dorește să strângă în jur de 95.000 de dolari și speră ca inițiativa lui să tragă un semnal de alarmă și să arate că frumusețe nu înseamnă 90-60-90.

“Am de gând să-i fac și haine și accesorii. Planul pe termen lung e să creez păpuși de diferite etnii, care să respecte dimensiunile unei femei obișnuite, normale, din etnia respectivă”, a încheiat Nickola.

C.A.