9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:37
No menu items!

Cel mai mare transportator aerian european, Lufthansa, intră în grevă: „Vor fi numeroase anulări şi întârzieri”

spot_img

Cel mai mare transportator aerian european, compania Lufthansa, intră în grevă, miercuri, 27 iulie, conform unui anunț făcut de unul dintre principalele sindicate ale companiei. După ridicarea restricțiilor pandemiei, din această primăvară, numeroase companii aeriene au anulat și au avut întârzieri în zborurile programate, mult mai puține ca înainte de 2019 și cu personal insificient.

Conform AFP, Sindicatul Verdi a făcut, luni, o chemare la grevă pentru ziua de miercuri, 27 iulie, pentru personalul de la sol. Anunțul vine în contextul unei aglomerații fără precedent pe toate aeroporturile europene, din cauza lipsei de personal și a curselor aeriene de la mai multe companii.

„Vor fi numeroase anulări şi întârzieri”, a avertizat sindicatul Verdi.

Luna trecută, Verdi a cerut o majorare salarială de 9,5% pentru salariații afectaţi de inflaţie şi programul de lucru suplimentar impus ca urmare a deficitului de personal din aeroporturi. Echipa managerială de la Lufthansa a oferit însă doar o creștere de 8,2%, astfel că personalul este decis să facă grevă.

Operatorul aerian Lufthansa a fost nevoit deja să anuleze aproximativ 6.000 de zboruri programate iniţial pentru această vară. Odată cu ridicarea restricţiilor sanitare la începutul anului, companiile aeriene şi aeroporturile au probleme în a face faţă creşterii puternice a cererii pentru călătorii, după doi ani în care traficul aerian a fost unul redus şi în care sectorul a pierdut numeroşi salariaţi.

E. Stan