17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:07
No menu items!

Cel mai mare număr de candidați din ultimii 14 ani pentru admiterea la Universitatea București

spot_img

Universitatea Bucureşti anunţă cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admitere, fiind înregistrate 7,15 înscrieri pe loc bugetat. Cea mai mare concurenţă este la Psihologie – Ştiinţe cognitive unde până acum s-au înscris 36,89 candidaţi / loc bugetat. Înscrierile continuă până pe 24 iulie.

”Cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani pentru admiterea la Universitatea din Bucureşti (UB), 43.921 de înscrieri, au fost înregistrate în sesiunea de vară 2023, arată datele parţiale de miercuri, 19 iulie 2023, la ora 23:59. Aceasta reprezintă o creştere de 42,11% faţă de sesiunea de vară a admiterii 2022, când au fost înregistrate 30.906 înscrieri. Concurenţa la nivelul Universităţii din Bucureşti în această sesiune de admitere este de 7,15 înscrieri pe loc bugetat pentru programele de licenţă”, anunţă instituţia de învăţământ.

Cea mai mare concurenţă, conform datelor parţiale, este la specializarea Psihologie – Ştiinţe cognitive de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (36,89 candidaţi / loc bugetat), la specializarea Psihologie de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (19,12 candidaţi / loc bugetat), la specializarea Spaniolă de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (18,72 candidaţi / loc bugetat), la specializarea Tehnologia informaţiei de la Facultatea de Matematică şi Informatică (18,41 candidaţi / loc bugetat) şi la specializarea Biochimie tehnologică de la Facultatea de Chimie (17,1 candidaţi / loc bugetat).

De asemenea, şi în cazul programelor de masterat, Universitatea din Bucureşti reprezintă, ca şi în anii anteriori, o opţiune de studiu şi pentru un număr semnificativ de absolvenţi de licenţă. Cea mai mare concurenţă pentru programele de masterat s-a înregistrat la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (4,04 înscrieri / loc bugetat), Facultatea de Matematică şi Informatică (3,54 înscrieri / loc bugetat) şi Facultatea de Geografie (2,79 înscrieri / loc bugetat).

UB precizează că pot exista modificări în ceea ce priveşte situaţia concurenţei pentru facultăţile Universităţii din Bucureşti, în funcţie de opţiunile finale candidaţilor care s-au înscris la concursul de admitere şi la alte universităţi.

Amalia Capră