3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 8:04
No menu items!

Cel mai bine plătit loc de muncă al săptămânii: 3.200 de euro. Ce orașe din România au cele mai slabe oferte

spot_img

Cel mai bine plătit job al săptămânii care se încheie vine din IT, potrivit datelor transmise de platforma de recrutare Bestjobs pentru Prima TV. 

Potrivit datelor platformei de recrutare, o companie românească care oferă servicii de dezvoltare software, aplicaţii mobile sau dezvoltare de algoritmi IA (inteligenţă artificială) recrutează un IT team lead, oferta salarială fiind de 3.200 de euro pe lună. Compania are birouri în Bucureşti, Galaţi şi Brăila, dar cel care va ocupa postul poate lucra “la distanță”. 

În același timp, primele trei locuri în TOP-ul salariilor în funcţie de domeniu au fost ocupate, săptămâna aceasta, de “tehnician analiză electronică” într-o fabrică din Cluj-Napoca,  “manager de vânzări” pentru o companie din Timişoara ce produce componente şi subansamble pentru diverse industrii (auto, aeronautică, utilaje) şi “analist procesare comenzi” pentru o firmă din Bucureşti care oferă servicii digitale în domeniul comerțului electronic. În toate cazurile salariul este de 2.000 de euro pe lună.

Domeniile cu cele mai multe angajări săptămâna aceasta au fost contabilitate / financiar, IT, specialişti tehnicieni şi vânzări, iar Timişoara a rămas cel mai bun oraş pentru găsirea unui job.

Angajatorul cu cele mai multe aplicări a fost, potrivit bestjobs, o companie internaţională, cu centru de dezvoltare IT în Timişoara, ce oferă servicii de analiză şi cercetare de piaţă şi testare concepte produse.

Cele mai dorite domenii pentru locuri de muncă la distanță au fost săptămâna aceasta IT, financiar / contabilitate şi marketing (eCommerce), iar job-ul cu cele mai multe aplicări, peste 250, a fost unul de contabil junior pentru un hypermarket cu magazine în marile oraşe din România.

Cele mai mari oferte şi cereri de job-uri au fost înregistrate, ca de obicei în ultima perioadă, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, în domenii precum financiar, IT şi specialişti / tehnicieni. În schimb, cele mai slabe oferte şi cereri au fost în Zalău, Bacău, Suceava, Piteşti, Târgovişte, Baia Mare şi Piatra Neamţ, în domenii precum: sector public, agricultură şi educaţie.

R. Dan