Cel mai bătrân om din lume trăiește în Bolivia și are 123 de ani

foto: washingtonpost.com

Un bărbat bolivian născut în 1890 ar putea fi desemnat cea mai vârstnică persoană din lume a cărei naştere a fost înregistrată oficial, scrie presa internațională.

Potrivit dailymail.co.uk, Carmelo Flores Laura a împlinit vârsta de 123 de ani pe 16 iulie (foto sus), potrivit Oficiului de Stare Civilă din Bolivia.

foto: washingtonpost.com

În ciuda vârstei înaintate, acest crescător de animale, care trăieşte în munţi, în Frasquicia, un sat situat la aproximativ 80 de kilometri de capitala La Paz, este încă sănătos, merge cu ajutorul unui baston şi nu poartă ochelari, arată presa locală. Membru al populaţiei andine Aymara, Carmelo Flores Laura are trei copii, 16 nepoţi şi 39 de strănepoţi. Avea 24 de ani când a izbucnit Primul Război Mondial şi 62 de ani atunci când regina Elizabeth a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii.

Carmelo Flores Laura, a cărui soţie a murit în urmă cu 10 ani, a declarat pentru postul de televiziune bolivian Rede Uno TV că secretul pentru o viaţă lungă constă în plimbări zilnice îndelungate şi în evitarea pastelor şi a zahărului din alimentaţia zilnică. În schimb, el spune că a mâncat toată viaţa cananhua, o specie sălbatică de quinoa, care este bogată în proteine şi aminoacizi.

“Nu am fost niciodată leneş. Întotdeauna am împărţit responsabilitatea gătitului cu soţia mea. Am mâncat doar ceea ce puteam găsi crescând afară în sălbăticie. Am mâncat doar carne de rozătoare. Fac şi acum plimbări lungi în fiecare zi”, a adăugat bărbatul.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU