Cei trei militari morți în accidentul din Argeș, comemorați în toate unitățile din țară

Cei trei militari morţi în accidentul din Argeş – Mihai Ionuţ Toma, Petre Cristian Toader şi George-Emilian Catană – aveau 38, 32 şi 40 de ani. Doi dintre ei erau căsătoriţi şi aveau copii. Ei sunt comemorați, vineri dimineața, în toate unitățile din țară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naționale (MApN), trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au murit în accidentul de joi seară, în apropierea localităţii Valea Urdei, din judeţul Argeş.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

În ceea ce priveşte militarii răniţi, toţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare.

Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti, iar ceilalţi şase se aflau, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Vineri dimineaţă, de la ora 8.30, în unităţile militare din ţară sunt ceremonii de comemorare a militarilor morţi.

”Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, se mai arată în comunicatul MApN.

R.D.

NICIUN COMENTARIU